Strawberries rond met trainers eerste teams

Hockeyclub Strawberries heeft de technische staf voor volgend seizoen rond. Bij Heren 1 neemt Willem Sanders het stokje over van Axel Wessels, die het team de afgelopen drie jaar naar de 2e klasse leidde en daarin nog volop in de race is voor promotie naar de 1e klasse. Axel gaat aan de slag als trainer/coach bij Dames 1, dat op kampioenskoers ligt in de 3e klasse.

De huidige coach van Dames 1, Wilmer van Dijk, blijft als trainer bij het team betrokken. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt hij tevens technisch manager en trainingscoördinator van Strawberries. Het bestuur verwacht dat de hockeykennis en organisatiekracht van Wilmer op deze manier nog beter tot hun recht komen.

,,We zijn blij dat we Axel en Wilmer langer aan onze club hebben kunnen binden’’, aldus Simon de Hoog, bestuurslid technische zaken van de Velsense hockeyclub. ,,Beide trainers zijn in de afgelopen jaren echte Strawberrianen geworden. Ze passen goed bij de cultuur van de club en geven op een uitstekende wijze invulling aan het technische beleid dat we met elkaar hebben neergezet. Ze hebben allebei op hoog niveau gehockeyd en de know-how die zij daardoor inbrengen is erg waardevol voor een club als Strawberries.’’

Bij Heren 1 gaat Willem Sanders aan de slag, die voorheen als trainer werkzaam was bij Xenios en AMVJ. Met zijn huidige team AMVJ is hij nog volop in de race voor promotie naar de 2e klasse, waarin ook Strawberries speelt. Met Willem haalt de club een all-round trainer binnen die goed past bij de verenigingsdoelstelling om jong talent in te passen in het eerste team.

Op de foto tekent Axel Wessels in het bijzijn van bestuurslid Simon de Hoog en voorzitter Marco van Muiswinkel zijn contract voor volgend seizoen. (foto: Friso Huizinga)