Stormvogels zet koers op gezonde toekomst

De leden van IJVV Stormvogels hebben maandagavond unaniem ingestemd met een beleidsplan dat een gezonde toekomst moet waarborgen. De vereniging richt het vizier vanaf komende zomer volledig op de eigen jeugd en voetballen op zaterdag. De buitengewone ledenvergadering werd druk bezocht.

‘Stormvogels wil zich ook in de toekomst blijven onderscheiden, maar daar is wel een nieuwe visie op de vereniging voor nodig’, legt voorzitter Nico Stoker uit. ‘Het is een maatschappelijke trend om de zondag anders in te vullen. Dat merk je aan onze jonge senioren. Zij kiezen er steeds vaker voor om op zaterdag te gaan voetballen. Als we de huidige ontwikkelingen op een rij zetten, dan voelt dit voor ons als een logische stap. De timing is ook goed, want wij beschikken momenteel over een zeer actieve jeugdcommissie, zijn financieel gezond, hebben een geweldige accommodatie en kunnen bouwen op een trouwe groep sponsoren.’

Het beleidsplan Koers 2022 110 jaar IJVV Stormvogels zet in op een ledengroei van 5 procent per seizoen. ‘De nieuwe eisen van de KNVB maken vernieuwing noodzakelijk’, aldus Stoker. Met de implementatie van het nieuwe Jeugdbeleidsplan heeft de vereniging daar al in 2015 een voorschot op genomen. ‘Wij zijn daar heel ver mee. De KNVB roemt ons voor de stappen die we al hebben gezet.’

Stoker hoopt dat Stormvogels over vijf jaar is uitgegroeid tot een vitale zaterdagvereniging met een herkenbaar regionaal vlaggenschip. ‘Plezier en prestatie moeten hand in hand gaan. Wij hebben alle ingrediënten in huis om dat voor elkaar te krijgen.’ De belangrijkste missie van het bestuur is om eigen spelers te behouden, jeugd door te laten stromen naar de selectie en te werken aan een beter imago. Met naast de breedtesport een kwalitatief goede jeugdopleiding en volop leuke evenementen voor jong en oud.

Alle leden die nu op zondag spelen worden gestimuleerd om de overstap te maken naar de zaterdag. De eerste gesprekken hierover zijn inmiddels gevoerd. Het is de ambitie om binnen een paar jaar met twee selectieteams door te stoten tot de 2e klasse en de reserve 2e klasse.