Stormvogels test nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen

Op zondag 27 november heeft Stormvogels de nieuwe wedstrijdvormen getest voor de pupillen. De KNVB heeft een plan om vanaf volgend seizoen met nieuwe wedstrijdvormen te beginnen. Voor deze vormen geldt voornamelijk kleinere velden met minder spelers.

Stormvogels was na alle commoties in de media benieuwd hoe het in de praktijk werkt. Volgens hen moet je de nieuwe speelwijze  ervaren voordat je een mening kan vormen. De twee nieuwe wedstrijdvormen die zij belangrijk vinden zijn 6 tegen 6 voor de F-pupillen en 8 tegen 8 voor de E-pupillen en de eerstejaars D-pupillen.

Tijdens de test was al snel duidelijk dat er verschillen zijn. De vormen resulteren in hogere betrokkenheid van spelers, meer balcontacten en meer doelpunten. De pupillen zelf zijn dan ook enthousiast, zo merken ze zelf op dat ze veel meer de bal hebben gehad tijdens de wedstrijd.

Voor de praktische kant ziet Stormvogels minder problemen dan verwacht, zo kunnen de spelers zelf de doelen en hoedjes opruimen! Tevens waren een aantal ouders aanwezig om hierbij te helpen.

Uiteindelijk ziet Stormvogels in deze vorm meer plezier en betrokkenheid van spelers. Plezier bieden aan kinderen is wat Stormvogels het belangrijkste vindt, en als vereniging wil Stormvogels hier zoveel mogelijk werk voor verzetten. De kinderen centraal zetten en hen plezier bieden zien zij in deze nieuwe vorm wel zitten!

De ervaring bij Stormvogels is dat de 2 tegen 2 en 4 tegen 4 als competitievorm de meeste onrust geeft, terwijl dit slechts adviezen zijn van de KNVB. Dit leent zich prima voor trainingsvormen en  bij de guppen in een interne competitie, hetgeen strookt met  de eigen visie van de vereniging. Zij zien hier dan ook weinig veranderen.