Stormvogels gaat overtuigend door in strijd om KNVB-beker

IJmuiden – Door drie KNVB-bekerwedstrijden in haar poule vol overtuiging te hebben gewonnen, heeft Stormvogels de volgende bekerronde (knock-outsysteem) zonder problemen behaald.

Door Dieter van Laar

De eerste wedstrijd wonnen de IJmuidenaren thuis met 11-1 van Westzaan. Het tweede duel speelde Stormvogels in Amstelveen tegen vierdeklasser zaterdag RKAVIC. De IJmuidenaren kwamen al vrij snel op voorsprong door Milan van Essen; het tweede doelpunt werd na zes minuten geproduceerd door Joshua Jansen. Stormvogels had de eerste helft sowieso het beste van het spel en het werd 0-3 uit een vrije trap van Joey Wolthuis; de 0-4 kwam van de voet van Kay Keus. De tweede helft speelde Stormvogels een te laag tempo en daar kon RKAVIC gebruik van maken: 1-4. Via een corner van Deo Sinduheije kopte Mats Berghuis de bal voor de vijfde keer achter de RKAVIC-doelman en door een strafschop te benutten, brachten de Amstelveners vervolgens de eindstand op 2-5.

VVA/Spartaan

In Amsterdam-West was VVA/Spartaan, dat eveneens alles had gewonnen, de laatste tegenstander en door een 1–6-overwinning werd Stormvogels overtuigend ongeslagen poulewinnaar. De eerste twintig minuten liet Stormvogels goed spel zien en na een assist van Brian Ezeoke opende Van Essen de score; 0-1. VVA had snel haar antwoord klaar en via een strafschop kwam het duel in evenwicht. Echter, voor de thee rondde Ezeoke een voorzet van Jansen af; 1-2.

In de tweede helft liet het team van trainer Patrick Krop er geen gras over groeien, want binnen een tijdsbestek van twintig minuten werd vier maal gescoord: op aangeven van Ezeoke maakte Van Essen zijn tweede goal; de 1-4 kwam van de voet van Melle Springer na een mooie solo; via een prachtige steekpass van Rick van Westen nam Joey Wolthuis ook zijn doelpuntje mee en het slotakkoord was van Gregory van Nieuwkoop die de eindstand met zijn hoofd op 1-6 bepaalde.

Zaterdag speelt Stormvogels de eerste competitiewedstrijd in Heemskerk met ADO ’20 als tegenstander.