Stoppersbijeenkomst GGD helpt bij stoppen met roken

Regio – Stoptober komt er weer aan. Het geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken. Vanaf 1 oktober gaat de niet-roken-uitdaging van start. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 500.000 rokers gestopt met hulp van Stoptober. Zij bewijzen dat het kan.

Voor iedereen die zich extra wil voorbereiden op Stoptober organiseert GGD Kennemerland een gratis Stoppersbijeenkomst. Deze vindt plaats op 20 september van 19.30 tot 21.00 uur bij Sportvereniging Olympia in Schalkwijk Haarlem. Een trainer geeft uitleg over verslaving, waarom het zo moeilijk is om te stoppen en geeft tips om rookvrij te blijven. Een diëtist vertelt over bewegen en voeding, zodat de stoppers op gewicht kunnen blijven ondanks het stoppen met roken. Wie mee wil doen kan zich via rookvrij@ggdkennemerland.nl opgeven.

Stoptober-camper

Op dinsdagmiddag 14 september vanaf 14.00 uur staan medewerkers van GGD Kennemerland met de speciale Stoptober-camper op de markt in Haarlem Schalkwijk (bij de Costa del Sol). Daar geven zij rokers informatie over Stoptober en de Stoppersbijeenkomst. Dit jaar kan iedere stopper ook weer gebruik maken van de gratis landelijke Stoptober-app. Net als vorig jaar beschikt de app over een community-functie, motiverende berichten en een ‘noodhulp’ lijn. De app is het hele jaar te gebruiken ter ondersteuning. Via sociale media (Facebook, Twitter, Instagram) blijven stoppers op de hoogte en staan ze in contact met anderen die hetzelfde doormaken. Iedereen kan zich via www.stoptober.nl voor deelname aan Stoptober inschrijven. (Foto: Martin Büdenbender via Pixabay)