Sterren van OBS De Vuurtoren nog één keer in de spotlights

IJmuiden – Wat was het een enorme teleurstelling aan het einde van het schooljaar. Groep 8 van OBS De Vuurtoren aan het Koningsplein had wekenlang hard gewerkt aan een prachtige eindfilm. Vol trots wilden de leerlingen die laten zien aan hun ouders op de afscheidsavond. Alles was geregeld, de taartjes, de bubbels, de slingers en de rode loper stonden klaar.

Tot groot verdriet moest de school op de middag vóór de uitvoering op advies van de GGD de afscheidsavond annuleren. Er was een coronabesmetting in de groep geconstateerd. Leerkrachten zijn toen bij de kinderen thuis langs geweest om de taartjes en het filmpakket te brengen, zodat zij met hun ouders de film konden kijken, een kleine troost.

Het team van De Vuurtoren wilde niet op deze manier definitief afscheid nemen van hun toppers. Op dinsdag 31 augustus zijn ze met hun ouders uitgenodigd om alsnog samen te proosten. Het afscheid van een fijne basisschooltijd en een toost op de toekomst! Ze kregen een plekje in ‘The Walk of Fame’ van De Vuurtoren en onthulden hun eigen sterrentegel op het plein. De tegel werd hen aangeboden door de ouderraad van de school, een mooie traditie. (Foto: Kim Wempe)