Statushouders behalen lasdiploma bij Haprotech

Vorige week vrijdag organiseerde Haprotech Lasopleidingen uit Velsen-Noord, in samenwerking met IJmond Werkt! en de gemeente Velsen, een diploma-uitreiking voor een groep geslaagde lassers.

Een deel van de geslaagden heeft via het leerwerkproject van Haprotech Lasopleidingen diploma’s behaald met als doel de groep kandidaten uit de Wet Werk en Bijstand (WBB) om te scholen tot lasser. Inmiddels zijn zij aan het werk bij diverse opdrachtgevers van Haprotech Technisch Uitzendbureau. Tevens heeft een aantal reguliere uitzendkrachten van Haprotech zijn diploma of certificaat ontvangen.

Naast deze groep geslaagden werden ook een aantal medewerkers van de zogenaamde ‘proeftuin lassen’, in het zonnetje gezet. Zij werken via het social return-project op het sluizencomplex. De organisatie achter de bouw van de grote zeesluis, OpenIJ, geeft in samenwerking met de Geja groep, op deze manier gemotiveerde werkzoekenden een kans om mee te werken aan dit mooie project. Via Haprotech hebben zij hun certificaat behaald om te mogen lassen op het complex.

Vanuit de Gemeente Velsen waren de wethouders Marianne Steijn en Jeroen Verwoort aanwezig. Steijn heeft allen toegesproken. Ze gaf aan blij en trots te zijn op alle kandidaten en sprak onder andere over hoe belangrijk het is voor de techniek dat mensen goed opgeleid worden en dat wij in de gemeente Velsen al weten hoe belangrijk dit is en daarom investeren in de leerwerktrajecten bij Haprotech. Het draait allemaal om vaardigheden, in dit geval lasvaardigheden.

Werk zorgt voor eigenwaarde, in het geval van statushouders een betere ontwikkeling op het gebied van de Nederlandse taal en een betere toekomst. (foto: Reinder Weidijk)