Stadsschouwburg Velsen krijgt weer twee directeuren

De Stadsschouwburg Velsen en het Kunstencentrum Velsen worden opgesplitst en krijgen weer een eigen bestuur en directie. Daarnaast wordt de schouwburgdirectie uitgebreid met een zakelijk directeur. 

In de afgelopen drie maanden heeft een commissie in opdracht van het bestuur geprobeerd een oplossing te vinden voor het conflict tussen het bestuur en directeur Jacob Bron. Deze commissie heeft onlangs haar aanbevelingen gepresenteerd. Deze zijn overgenomen door het bestuur heeft deze overgenomen.

De twee belangrijkste aanbevelingen zijn het bestuurlijk opsplitsen van de schouwburg en het kunstencentrum, dat een eigen bestuur en directie krijgt, en het uitbreiden van de schouwburgdirectie met een zakelijk directeur, die naast de zittende directeur Jacob Bron zal opereren.

De artistieke leiding van de schouwburg blijft in handen van Bron. Dit geeft hem de mogelijkheid zich weer geheel te richten op de artistieke taken waarmee hij de schouwburg zo geliefd maakte bij artiesten en publiek. Bron is blij met de gekozen oplossing. ,,Dit biedt mij de mogelijkheid om voor 100 procent weer te gaan doen waar mijn hart ligt, namelijk de programmering. En ik ben zeer verheugd dat we met de schouwburg weer vooruit kunnen kijken.”

De zakelijk directeur gaat de organisatie leiden en het financieel beheer voeren. Tot de nieuwe directieleden op hun plek zitten worden er zo snel mogelijk twee interim-directies benoemd. Die gaan de administraties en organisaties hervormen en samen met het interim bestuur en artistiek directeur Jacob Bron plannen voor de toekomst opstellen.

Beide organisaties hebben aan het eind van het jaar weer een eigen bestuur. Het interim bestuur heeft de opdracht nieuwe bestuursleden te werven. De nieuwe besturen van de Stadsschouwburg en het Kunstencentrum zullen uiteindelijk de nieuwe directieleden aanstellen.

Met de voorgenomen aanpassingen en de benoeming en uitbreiding van de nieuwe leiding voor beide organisaties is de weg vrij voor de schouwburg en het kunstencentrum om invulling te geven aan hun maatschappelijke en culturele rol in Velsen.