Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen pakt uit in openingsweekend

IJmuiden – Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen pakt de draad op van haar theaterprogrammering. Met het zicht op de versoepelingen gaat het theater vanaf half september de filmprogrammering mixen met theateraanbod. De aftrap van het nieuwe theaterseizoen wordt verpakt in een (gedeeltelijk gratis toegankelijk) weekendprogramma. Dit vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september.

Eén van de blikvangers in het openingsweekend is op zaterdagavond niemand minder dan cabaretdiva Brigitte Kaandorp. Zij lost op haar unieke wijze het Velsense startschot. Onder de titel ‘Hoe was het ook al weer’ zet Kaandorp op zaterdagavond in een unieke eenmalige zangshow een punt achter haar eigen theaterluwte en die van het publiek. Kaandorp bruist weer en geeft dat door aan het Velsense theaterpubliek. Op zondag 12 september is de Velsense schouwburg één van de prominente locaties van de manifestatie ‘Ontdek Velsen’. Het is dan Open Monumentendag. Voor de deelnemers aan de manifestatie organiseert het theater tussen 10.00 en 17.00 uur een film- en theaterprogramma, inclusief rondleidingen áchter de schermen plus een digitale expositie over de geschiedenis van het theatergebouw.

Waddenzee

Op de stoep naast de schouwburg speelt de Rotterdamse straattheatermaker Daan Draait voor een theaterpubliek van 5+ zijn spannende en fantasievolle voorstelling A.Vontura en de T.E.I.T. Machine. Tegelijkertijd vertoont men in de theater- en filmzaal delen van de zeer Hollandse film Silence of the Tides. De film toont unieke beelden van een van de grootste natuurgebieden van de Unesco Werelderfgoedlijst: de Nederlandse Waddenzee. Voor alle bezoekers draait de hele dag in de foyers een digitale expositie over de geschiedenis van het ruim 80-jarige gebouw. Na afloop van de manifestatie ‘Ontdek Velsen’ opent de schouwburg haar filmzaal voor twee actuele publiekstrekkers op het witte doek: de gloednieuwe prijswinnende Nederlandse speelfilm De Veroordeling (met onder meer Fedja van Huët en Lies Visschedijk) en de in Venetië bekroonde en in prachtige zwart-wit-beelden geschoten Russische zwart-wit-film Dear Comrades.

Voor alle programmaonderdelen (gratis of niet gratis) is reserveren noodzakelijk. Raadpleeg de www.stadsschouwburgvelsen.nl voor meer informatie. (Foto: Mark Engelen)