Spetterend jubileumconcert van Voices

Zanggroep Voices brengt op 8 november onder de titel Voices 4(t)! een avondvullend concert in de Stadsschouwburg Velsen. Deze titel verraadt al dat er iets te vieren valt, namelijk het 30-jarig jubileum van dit ook ver buiten de gemeentegrenzen bekende popkoor. Tijdens dit concert wordt Zanggroep Voices niet alleen ondersteund door haar vier vaste muzikanten, maar ook door een blazerscombo en een strijkkwartet die samen de balans tussen de vier muziekstijlen pop, jazz, musical en klassiek garanderen.

Zanggroep Voices heeft in aanloop naar het concert gebruik mogen maken van vier zeer inspirerende krachten. Dirigent  Chiel van Tok is verantwoordelijk voor het muzikale gedeelte. Gedreven, vasthoudend en precies als hij is herhaalt hij tijdens de repetities passages, net zo lang tot deze perfect klinken. Choreograaf Kevin van der Meer heeft de zingende leden de afgelopen maanden geleerd hoe te bewegen en wat podiumpresentatie nu precies inhoudt. Repetitor en vaste pianist Jasper Swank verzorgt deelrepetities, waarin hij specifieke stemgroepen ondersteunt bij extra lastig in te studeren nummers. Regisseur MaartenJan Hoekstra brengt alle onderdelen van zang, begeleiding en choreografie samen en heeft een spetterende licht- en beeldshow gecreëerd.

Dankzij het enthousiasme van alle leden tijdens de wekelijkse repetities op vrijdagavond en de inzet van door leden gevormde commissies heeft Zanggroep Voices in iets meer dan anderhalf jaar een compleet nieuw repertoire en choreografie ingestudeerd. Het resultaat hiervan is 8 november te horen en te zien. Kaartverkoop aan de kassa van de Stadsschouwburg tijdens de openingsuren van dit theater of via www.stadsschouwburgvelsen.nl.