Speeltuinseizoen gaat van start

IJmuiden– Met de start van de voorjaarsvakantie kondigt zich ook het nieuwe speeltuinseizoen aan. Vanaf zaterdag 16 februari is speeltuin De Veilige Haven aan de Heerenduinweg 6a weer zes dagen per week geopend. Tijdens de schoolvakanties kan er zelfs elke dag door de kinderen worden gespeeld.

Aanstaande zaterdag gaat de poort van het speeltuincomplex om 13.00 uur weer open. Als het weer het toelaat, kunnen de kinderen uit IJmuiden en omstreken zich dan weer volop uitleven op de aanwezige speeltoestellen. Later dit jaar komt daar zelfs een geheel nieuw speeltoestel bij, namelijk de volle maanschommel. Door vrijwilligers van de speeltuin wordt nu nog hard gewerkt aan het plaatsen van dit nieuwe toestel. Ook leent de locatie zich uitstekend voor het ontvangen van groepen, bij voorbeeld schoolklassen. Hiervoor dient wel vooraf een afspraak te worden gemaakt met de beheerder.

Tot aan de herfstvakantie is de speeltuin geopend op dinsdag en donderdag van 15.00 tot 17.00 uur en op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de schoolvakanties worden de openingstijden verruimd, dan zijn de kinderen van maandag tot en met vrijdag welkom tussen 11.00 en 17.00 uur en in het weekeinde tussen 13.00 en 17.00 uur. Bij regen of extreme hitte blijft de poort gesloten. In september vervallen de openstellingen op dinsdag en donderdag. Verder wordt op 9 maart, 13 april, 21 september en 26 oktober een gezellige bingoavond georganiseerd. De bingo begint steeds om 20.00 uur, het speeltuingebouw is echter al om 19.30 uur toegankelijk.

Kijk op www.deveiligehaven.nl voor uitgebreide informatie. (foto: aangeleverd)