Speciale dag rond nieuwe film Alex van Warmerdam

IJmuiden – Op zondag 3 oktober organiseert Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen een speciale filmdag rondom ‘Nr. 10’, de nieuwste film van Alex van Warmerdam. Na afloop van de film vindt een exclusief gesprek plaats met regisseur en scenarist Van Warmerdam en filmprogrammeur Hugo Emmerzael.

De film en de locatie waar de film te zien is, overlappen elkaar. Van Warmerdams tiende speelfilm is namelijk voor een groot deel in en rondom IJmuiden opgenomen. Een belangrijke scène uit de film is zelfs in de schouwburg gefilmd. Alex van Warmerdam heeft een gedeelde geschiedenis met Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen: zijn vader was hier vroeger de toneelmeester. De Van Warmerdams groeiden op boven de zaal, daar waar nu de filmprojectieruimte en het kantoor van het theater zich bevinden.

‘Nr. 10’ is een intrigerende en onvoorspelbare dramafilm met sterke thriller-invloeden van één van de meest bijzondere regisseurs die Nederland rijk is. De belangrijkste rollen in deze film worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

Op 30 september is de landelijke première van ‘Nr. 10’ op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film draait simultaan in Filmtheater Velsen. Ter ere van zijn nieuwste speelfilm draait de klassieker Abel van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam op zondag 24 oktober om 17.00 uur. Kijk op www.stadsschouwburgvelsen.nl voor uitgebreide informatie en kaartverkoop.