Spaarnwoude gaat door met maatschappelijke stages in het groen

Maandag is de intentieovereenkomst ‘Maatschappelijke stages in het groen’ tussen Recreatieschap Spaarnwoude en het Vellesan College getekend.

Velsense jongeren kunnen hierdoor leren over natuur en landschap en worden zich bewust van wat er moet gebeuren om de groene omgeving mooi en in stand te houden. Bovendien zijn ze in beweging in de buitenlucht en is het gewoon leuk.

De maatschappelijke stage is formeel niet meer verplicht maar Recreatieschap Spaarnwoude heeft besloten hierin te blijven investeren. Het aanbieden van dergelijke stagemogelijkheden is van grote toegevoegde waarde.

Het geeft jongeren een kans om een belangrijke kant van de samenleving te ontdekken en creëert al snel betrokkenheid en meer respect voor de natuur en de organisaties die zich hiervoor inzetten.

Onder begeleiding van de beheerder van het recreatiegebied wordt per stage een introductie van het recreatiegebied verzorgd waarbij het recreatieve aanbod, de natuur, het landschap en de functie van het water aan de orde komen.

Gedurende drie weken komen er tien klassen van 25 leerlingen stage lopen in Spaarnwoude. De werkzaamheden die ze gaan doen zijn wilgen knotten, en de wilgen vlechten in het Spinnenbos bij informatieboerderij Zorgvrij.

De boswachters van Recreatie Noord-Holland en vrijwilligers van Zorgvrij begeleiden de werkzaamheden. In het opgeknapte Spinnenbos kunnen de kinderen weer spannende avonturen beleven. Het recreatieschap zorgt voor het benodigde materiaal en materieel. De leerlingen maken zo op een ontspannen manier kennis met het recreatiegebied Spaarnwoude. (foto’s: aangeleverd)