Soli bereidt zich voor op groot spektakel

VelsenThe Night of Music van Soli op 25 mei ter ere van het 110e verjaardag van de Velsense muziekvereniging belooft een groot spektakel te worden. Het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde enorme orkest en koor oefenden afgelopen weekend met de solisten Esther ‘Funky Diva Ezz’ de Haas, Gerard Alderliefste en DJ DNS en dat klonk ronduit indrukwekkend. 

Eerder was er al met Souldiva Shirma Rouse gerepeteerd en bandoneonist Carel Kraayenhof en pianist Cor Bakker komen ook nog langs. Daarmee valt De Rigo Verffabriek Night of Music, zoals het evenement in de tennishal Velserbroek officieel heet en dat als tweede hoofdsponsor Rabobank IJmond kent, te vergelijken met Vrienden van Amstel Live. Diverse artiesten wisselen elkaar af met aanstekelijke en toegankelijke nummers van Aretha Franklin tot en met Queen en orkest en koor spelen medleys van Doe Maar en allerlei andere Hollandse hits. En na het concert is er een afterparty met DJ DNS en de 100% Pretband.

Samen met Shirma Rouse zorgt Esther de Haas op 25 mei voor de soul in het programma met klassiekers als Proud Mary en River Deep, Mountain High. Maar ze laat zich ook van een ander kant horen in het jazzy nummer Feeling Good in de uitvoering van Michael Bublé.

Gerard Alderliefste brengt de van hem bekende Franstalige liedjes Une Belle Histoire en Vivre (Laat me), die hij ook regelmatig met Cor Bakker en Paul de Leeuw heeft gespeeld. En DJ DNS zorgt voor soundeffects tijdens een medley van hits uit de jaren tachtig. 

Carel Kraayenhof speelt samen met het orkest uiteraard Adios nonino, waarmee hij bij Maxima op haar bruiloft in 2002 een traan ontlokte. Dit melancholische werk, dat de Argentijnse grootmeester Astor Piazzolla ooit schreef voor zijn overleden vader, deed de huidige koningin waarschijnlijk aan haar vaderland en haar bij de plechtigheid afwezige vader denken.

En er staat nog veel meer op het programma van the Night, dat voor de jubilerende muziekvereniging een historisch hoogtepunt moet worden. Zie voor alle info en kaarten www.soli.nl. (foto: Ron Pichel)