SHIP verwelkomt 50.000ste bezoeker

SHIP verwelkomt 50.000ste bezoeker

Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) heeft deze week haar 50.000ste bezoeker verwelkomd. De heer Frans Schipper uit Heiloo ontving een mooi fotoboek en een fleurig boeket uit handen van Koen Overtoom, CEO van Havenbedrijf Amsterdam.

SHIP is een expositie over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en de ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied. Het markante rode gebouw is geopend sinds 31 maart 2017 en ligt pal naast de plek waar de nieuwe sluis wordt gebouwd.

SHIP heeft het te verwachten bezoekersaantal in haar eerste jaar ruimschoots overtroffen. Koen Overtoom: ,,SHIP vertelt het belangrijke verhaal over de regionale, nationale en internationale rol van de havens van het Noordzeekanaal, de werkgelegenheid, de innovatie en natuurlijk de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. Wij zijn heel trots op het succes van SHIP en natuurlijk op het aantal bezoekers dat onze verwachtingen overtreft.’

Met de interactieve expositie in SHIP ervaren bezoekers alles over de bouw en werking van de nieuwe zeesluis in IJmuiden en de ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied. Ook is er aandacht voor duurzaamheid en innovatie in de regio en beroepsmogelijkheden in de techniek. Tevens is er een Technolab waar jongeren technieklessen krijgen, zijn er diverse vergaderruimtes voor zakelijke bijeenkomsten en is er een restaurant met een dakterras met fraai uitzicht op het sluizengebied.

Vanwege grote stellages met diepe putten is de sluisroute sinds 16 april voor een jaar afgesloten, maar SHIP blijft wel bereikbaar via de Noordersluisweg. SHIP is zeven dagen per week van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Een rondleiding kost 5 euro en is te boeken via www.ship-info.nl.

(foto: aangeleverd)