Seafood Parlevliet neemt rokerij in Zeeland over

Seafood Parlevliet heeft Royal Dutch Seafood (RDS) in het Zeeuwse Tholen overgenomen. Hierdoor wijzigt de naam in Seafood Parlevliet Tholen.

Vandaag wordt de nieuwe productielocatie van Seafood Parlevliet officieel geopend door loco-burgemeester Frank Homme van Tholen. Met de overname verdubbelt het IJmuidense bedrijf haar capaciteit. Hierdoor kan nog sneller en efficiënter worden ingespeeld op de stijgende vraag naar onder andere gerookte makreel.

Seafood Parlevliet Tholen, voorheen gericht op gerookte en verse vis, is na de overname door Seafood Parlevliet verbouwd tot rokerij voor de Nederlandse en Belgische markt. Mike Parlevliet, directielid van Seafood Parlevliet, is blij met de verdubbeling van de capaciteit: ,,Tholen ligt centraal tussen onze vestigingen in IJmuiden en het Belgische Lokeren in. Een tweede rokerij naast SH Meij in IJmuiden geeft voldoende rookcapaciteit om aan de extra vraag vanuit Nederland en het Verenigd Koninkrijk te voldoen, en tegelijkertijd de Belgische retail via Seafood Parlevliet Lokeren te kunnen beleveren.”

Seafood Parlevliet is verwerker en producent van verpakte vis en marktleider in haar productcategorie in de retail in Nederland. Seafood Parlevliet Holding omvat de werkmaatschappijen Seafood Parlevliet, S.H. Meij, Trade Factory en Seafood Parlevliet Lokeren.

Sinds vorig jaar is Seafood Parlevliet onderdeel van de Cornelis Vrolijk Groep. Met deze recente overname wordt een verdere stap gezet in het bedienen van de hele keten en versterkt de Cornelis Vrolijk Groep haar positie in de consumentenmarkt: van schip naar schap. (foto: Seafood Parlevliet Tholen)