Scoutinggroep de IJmondtrekkers getroffen door inbraak

Bij Scoutinggroep de IJmondtrekkers begon het nieuwe jaar in mineur vanwege een inbraak die veel materiële schade opleverde. Een flink aantal mensen is in de nacht van 7 januari en de dag erna bezig geweest om de grootste schade te herstellen en de rommel die is achtergelaten op te ruimen.

Na de alarmmelding zijn vrijwilligers van de scoutinggroep zo snel mogelijk naar het clubhuis om te kijken wat er aan de hand was. De inbrekers waren toen al gevlogen.

Nadat de aangifte was gedaan werd het gebouw provisorisch afgesloten in afwachting van het forensisch team van de politie. Hierna is een inventarisatie gedaan door de leiding van de IJmondtrekkers. Sowieso zijn er in het clubhuis geen waardevolle spullen opgeslagen.

Helaas zijn een aantal spelmateriaalkasten open gebroken. Het lijkt er niet op dat er spullen zijn mee genomen, er is vooral veel materiële schade. Een aantal deuren is ontzet en een aantal metalen materiaalkasten is vernield.

Mochten mensen nog kasten in de aanbieding hebben dan houdt de vereniging zich aanbevolen, mail dan naar info@ijmondtrekkers.nl.