Scouting Radboud op zomerkamp

Santpoort – En toen was het zaterdag 13 juli. De dag waar vele scoutingleden van de Radboud naar hebben uitgekeken: het zomerkamp! De voorpret was al lang gaande onder de stafleden. Maanden van te voren werden er al kamplocaties geboekt en plannen gesmeed voor gave, spannende programma’s om ieder een herinnering te geven om nooit meer te vergeten. De Naaldkerk in Santpoort-Noord stroomde vol om 09:30 uur met zenuwachtige scouts en vele familieleden om hen een goed kamp te wensen en uit te zwaaien. 
Na een woordje van de voorzitter en de vertrouwenspersoon van de Radboud vertrokken drie bussen. Een bus ging richting Maartensdijk waar de Bevers, jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar avonturen gaan beleven als archeoloog met Fos Siel. Uiteindelijk zullen ze het geheim van de Scarabee ontrafelen. 
Twee andere bussen zijn vertrokken naar Best, Lierop en Stiphout. De kabouters belandden in Lierop. Meisjes van 7 tot 11 jaar krijgen te maken met de avonturen van Dollie en leerzaam zal het worden want alles draait om de 4 elementen lucht, water, aarde en vuur.  De welpen zien hun blokhut in Best veranderen in de wereld van Alladin. Waar ze 40 rovers zullen verslaan? De gidsen en verkenners jongens en meiden tussen 12 en 15 jaar slapen in een tent, koken hun eigen potje op een natuurterrein in Stiphout. Kortom back to basic en alles in een thema vol met spanning en avontuur. 
Dan mogen we zeker de Sherpa’s en Rowans niet vergeten die ook net zijn vertrokken. Zij zijn niet op kamp maar op expeditie. Deze speltakken in de leeftijd van 15 tot 18 jaar hebben het hele jaar geld bijeen gesprokkeld met klussen en onder andere de verkoop van kerststukjes en hyacintbollen om uiteindelijk met een rugzak met hun hele hebben en houwen, inclusief tent, van plaats naar plaats te lopen in respectievelijk Portugal (de sherpa’s) en Montenegro (de Rowans). Dit alles kan alleen maar mogelijk zijn met een geweldige groep vrijwilligers en sponsoren. Hier is de scouting Radboud zeer trots op. Nieuwsgierig? Voor meer informatie is de groep te volgen op Facebook, Twitter en Instagram. (foto: aangeleverd)