Schoolbasketbaltoernooi nu al zeer geslaagd

Hoewel zowel de kruisfinales als de finale om het kampioenschap van Velsen nog gespeeld moeten worden kan de toernooicommissie terugkijken op een geslaagd toernooi.

Het publiek op de volle tribunes genoot volop van het enthousiasme, waarmee de spelers en speelsters de bal door de ring probeerden te krijgen. Hoewel de meeste teams bestonden uit leerlingen van groep 7 en 8 durfde de Toermalijn een team op de been te brengen van uitsluitend kinderen uit groep 6. En dat leeftijd niet alles zegt bewezen zij door een wedstrijd met 4-2 te winnen. Uiteindelijk haalden 8 teams van de 19 de kwartfinales. In de ene poule werd Jan Campert 2 ongeslagen eerste, mede door een 4-2 overwinning op Bosbeek 1.

In de andere poule was het ongemeen spannend. Toermalijn 2, de Pionier 1 en Franciscus 1 eindigden alle drie met 4 punten op de eerste plaats. Maar omdat elk team onderling 1 wedstrijd verloor moest het doelsaldo uitkomst brengen. Daardoor viel titelverdediger de Pionier met een doelsaldo van +8 af. En omdat Toermalijn 2 en Franciscus allebei een doelsaldo van +12 hadden gaf het aantal gescoorde punten de doorslag en werd Franciscus 1 de poulewinnaar.

Zaterdag 4 maart vinden de kruisfinales plaats om 16.00 uur in sporthal IJmuiden-0ost. Dan speelt Jan Campert 2 tegen de Toermalijn 2 en is Bosbeek 1 de tegenstander van de Franciscus 1. Om 16.15 uur strijden de verliezers om de derde en vierde plaats.

De grote finale vindt plaats om 16.45 uur op het middenveld. Bij de laatste 2 wedstrijden wordt het centrale scorebord gebruikt. Alle vier de scholen zullen waarschijnlijk hun achterban mobiliseren zodat een volle tribune wordt verwacht.