Schoolbasketbalfinales vanavond in Sporthal IJmuiden-Oost

Vorige week maandag zijn de voorronden van het 35ste schoolbasketbaltoernooi Velsen gespeeld. Net als vorig jaar worden de halve finales en finale gespeeld op een andere dag, zodat de tribunes gevuld kunnen worden met familieleden, schoolgenoten en leerkrachten, voorzien van toeters en spandoeken.

Titelverdediger de Bosbeekschool was met een jong team met kinderen uit groep 7 zeker geen favoriet, maar werd zowel in de voorronde als in de kwartfinalepoule poulewinnaar.

In de andere voorrondepoules werden Zefier, Franciscus 2 en Kompas 2 eerste. Maar omdat de eerste twee van de poules overgaan viel de Zefier af en haalde Franciscus 1 ook de laatste vier.

De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 10 maart. De halve finales vinden plaats in sporthal IJmuiden-Oost om 17.45 uur. Dan spelen Bosbeek tegen Franciscus 2 en Kompas 2 tegen Franciscus 1.

De Franciscusschool heeft dus twee ijzers in het vuur. Deze school uit IJmuiden-Oost heeft een rijk basketbalverleden met vele eerste prijzen in de prijzenkast. Om 18.05 uur strijden de verliezers om de derde plaats.

De finale vindt plaats om 18.25 uur met aansluitend de prijsuitreiking. Daarna vindt de derby plaats tussen het herenteam van Akrides en Racing Beverwijk, een wedstrijd in de promotiedivisie (de een na hoogste divisie van de Basketbal Bond). (foto: aangeleverd)