Santa Run levert 6.000 euro op voor Inloophuis

Het was zaterdagmiddag zweten voor de ruim 200 deelnemers aan de eerste Santa Run in IJmuiden.

Na tien minuten kwamen de eerste kerstmannen al hardlopend binnen. En dat terwijl nog zo was gezegd het rustig aan te doen omdat de Lange Nieuwstraat nog niet helemaal klaar is. Maar het enthousiasme van de deelnemers was te groot om zich aan die raad te houden. De 3-jarige Joleen kwam als laatste binnen, maar het was dan ook een hele tippel voor zo’n kleine meid in de ruim opgerolde kerstmannenbroek.

Voor alle deelnemers was er een oranje roos en een medaille ter herinnering. Het mooiste resultaat van de Santa Run was de cheque van 6.000 euro die door de gezamenlijk organiserende rotaryclubs werd overhandigd aan Eline Wielinga, coördinator van Inloophuis Kennemerland in Santpoort-Noord. De rotaryclubs hebben dankzij deze samenwerking een prachtig evenement neergezet. Wethouder Baerveldt zei in haar speech dat zij hoopt dat de Santa Run een nieuwe traditie wordt.

De feestelijke sfeer op Plein 1945 werd nog vergroot door feestband The Local Boyzz die duidelijk liet zien en horen wat rocken is en dat helemaal in kerstsfeer deed.

Zanger Bart Gerrits droeg op zijn ‘Frozen’ legging een kersttrui en ook de andere bandleden waren in kerstoutfit. Ook The Local Boyzz droegen bij aan het goede doel door vrijwel gratis op te treden. Het uit vele kerstmannen bestaande publiek liet merken niet alleen te kunnen lopen maar ook graag te dansen.

Inloophuis Kennemerland geeft voorlichting, steun en activiteiten aan mensen die te maken krijgen met kanker. Zie www.inloophuiskennemerland.nl. (Karin Dekkers)