Samen voor elkaar: wandelen door IJmuiden

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek ‘Samen voor elkaar’ wil het Sociaal Wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.

IJmuidenaar Danny Bos zag in de krant een oproep staan voor fiets- en/of wandelmaatjes en nam enthousiast contact op. Een leuk initiatief! Danny: ,,Ik fiets behoorlijk veel en wandel vaak met mijn zus en werd zodoende getriggerd door die oproep in de krant. Het Sociaal Wijkteam belde terug en wat bleek: de medewerker in kwestie, Alexander van de Pieterman, was ooit een oud-klasgenoot van mij. Grappig toch?’’, aldus de Tata Steel IT’er die sinds de coronatijd voornamelijk vanuit zijn huis werkt.

Danny vervolgt: ,,Omdat ik nu thuis mijn werk verricht, kan ik mijn uren anders indelen en houd ik de nodige tijd over. Het initiatief sprak mij bijzonder aan. De sociale contacten aanhalen en lekker sportief bezig zijn. Daar is denk ik behoorlijk wat behoefte aan in deze bijzondere periode en ik wil daarnaast graag mensen helpen.’’

Danny sluit af: ,,Ik ben nu druk bezig om een leuke route uit te stippelen. Niet te zwaar, want we waken voor overbelasting en ik denk aan ongeveer vijf kilometer. Op dinsdagavond 5 oktober om 19.30 verzamelen we bij Waasdorp aan de Halkade in IJmuiden. Dan maken we een leuke wandeling door het havengebied en wellicht richting kleine strand. Geïnteresseerden kunnen aansluiten en hoeven zich niet vooraf aan te melden. Ik ben oprecht benieuwd of er animo is. Ik heb in ieder geval veel zin in het opstarten van een wandelclub.’’ (Foto: aangeleverd)

Weet u ook iemand die in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken, stuur dan een mailtje naar contact@swtvelsen.nl.