Ruim duizend bezoekers voor ‘Ontdek Velsen’

Velsen – Zondag hebben ruim duizend bewoners de activiteiten in de gemeente Velsen (her)ontdekt. Het evenement ‘Ontdek Velsen’ lijkt daarmee een schot in de roos te zijn. ,,Het is een geweldige dag geworden waarop we dankzij het enthousiasme van veertig organisaties hebben kunnen laten zien hoe veelzijdig de gemeente is’’, aldus citymarketeer Friso Huizinga.

Culturele instellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven openden hun deuren tijdens ‘Ontdek Velsen’. Ze hebben laten zien wat we in tijden van corona (grotendeels) hebben moeten missen. Bewoners en bezoekers konden met de fiets of lopend een rondje langs de parels van Velsen maken. Het aanbod aan activiteiten was erg divers en meerdere activiteiten waren uitverkocht. Zo zijn bijna honderd mensen gaan suppen bij Villa Westend. Ook hebben ruim vijftig mensen de stormbaan van Action Planet Spaarnwoude getrotseerd.

De vaarsimulator bij het Nova College Scheepvaart. (Foto: aangeleverd)

Dat ‘Ontdek Velsen’ een succes was, is in ieder geval zeker. Friso: ,,Ontdek Velsen voelde als een grote open dag voor de gemeente. Het weer zat mee en mensen maakte er echt een dagje van door één of meerdere activiteiten te bezoeken. Ze hebben kunnen ontdekken hoeveel onze gemeente eigenlijk te bieden heeft en daar doen we het voor. Door dit succes hebben we zeker het voornemen om dit evenement jaarlijks terug te laten keren bij de start van het cultureel seizoen.’’

Foto boven:
Deelnemers aan de rondleiding door recreatiegebied Spaarnwoude. (Foto: aangeleverd)