Rondleidingen op boorplatform Paragon C463

Bezoekers van het Havenfestival IJmond kunnen een kijkje nemen aan boord van de Paragon C463. Dit indrukwekkende boorplatform ligt in de Vissershaven en is één van de eyecatchers van het festival op zaterdag 17 en zondag 18 juni.

Kaarten voor de rondleidingen zijn vanaf zaterdag 27 mei 12.00 uur te bestellen via de website www.havenfestivalijmond.nl. Per ticket wordt 1,50 euro servicekosten in rekening gebracht. Op het boorplatform zijn maximaal 720 bezoekers welkom, verdeeld over twee festivaldagen. De rondleidingen duren circa 20 minuten en worden verzorgd door de medewerkers van Paragon Offshore.

Paragon C463 is een zelfheffend boorplatform dat gebruikt wordt om naar gas en aardolie te boren in ondiep water. Op locatie worden de poten op de zeebodem geplaatst waarna het eiland zich langs deze poten hydraulisch omhoog beweegt om bij slecht weer geen hinder te hebben van de golven. Door de lage olieprijzen is er op dit moment minder vraag naar booreilanden. Daarom ligt dit eiland tijdelijk in de Vissershaven.

Vele honderden mensen hebben sinds begin mei gestemd voor de fotowedstrijd van Havenfestival IJmond. Stemmen kan nog tot 31 mei 18.00 uur via www.facebook.com/havenfestival. De foto’s staan in vijf albums die elk een categorie vertegenwoordigen: visserij, strand, scheepvaart, omgeving en havens.

De winnende foto’s worden afgedrukt op bouwhekdoeken die tijdens het Havenfestival verspreid over de kade te zien zijn. Daarnaast mogen de winnaars het bouwhekdoek met hun foto na afloop mee naar huis nemen en worden de nummer 1 foto’s afgedrukt op een ansichtkaart.

De fotowedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Velsen (IJmuiden Rauw aan Zee), de foto-Facebookpagina Een IJmuidenaar Leeft en Friso Huizinga Communicatie. (foto: Erik Baalbergen)