Romantische muziek en Barok door cello-duo in ‘t Mosterdzaadje

Santpoort – Op vrijdag 22 maart om 20.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de pianist/componist Frederic Voorn en zijn Deense vriend, de klarinettist/componist Jens Vraa. Hun programma bestaat uit romantische muziek uit de 19e eeuw, gecombineerd met werken van de uitvoerders zelf. Hun werk vertoont veel overeenkomsten met de stijl van de romantiek. Op het programma staan Schumann (Drie Romanzen), Chopin (Polonaise), Brahms (sonate voor piano en klarinet), Voorn en Vraa.

Onder de titel Romantics & Eclectics componeerden zij speciaal voor dit project muziek. Romantiek van de oude meesters die ook zij kennen en waardoor eclectische composities ontstaan. Van bestaande stijlen maken zij een nieuw geheel. 

Jens Vraa heeft in Kopenhagen zijn eigen muziekschool, hij is vooraanstaand klarinettist en maakt deel uit van diverse ensembles waarvoor hij ook muziek schrijft. Frederic Voorn is op veel muzikale gebieden actief. Hij is concertpianist, componist en dirigeert drie koren. Hij was in binnen- en buitenland solist bij diverse orkesten en heeft 5 CD’s gemaakt. Eind 2016 verscheen er een CD, gewijd aan zijn eigen pianowerken.

Op zondag 24 maart om 15.00 uur is in ‘t Mosterdzaadje het cello-duo Hamer-Bermudez te gast.  De cellisten zijn Florien Hamer en Ilein Bermudez. Twee vakvrouwen van de bovenste plank. Hun veelzijdigheid laat zich horen in het programma waarin behalve vroege en latere Barokmuziek ook drie tango’s op het programma staan. Uitgevoerd worden: Antonio Vivaldi, Luigi Boccherini, Jean-Baptiste Barrière en drie tango’s van Gardel.   

Ze openen met twee prachtige sonates van Vivaldi, daarna de ‘klassieke’ sonate van de Italiaanse cellist en componist Boccherini. De muziek die hij in de 18e eeuw ook zelf uitvoerde. In dezelfde tijd schreef ook de Franse componist Barrière de sonate voor twee celli, met een uiterst virtuoos slotdeel. Tot slot een spetterende afsluiting met drie bewerkingen van tango’s van de grote Argentijnse tango zanger Carlos Gardel. Niet verbazingwekkend want Florien speelt ook in het ensemble van Carel Kraayenhof. Zij is verbonden aan meerdere ensembles, dansgezelschappen en maakt muziektheater. 

Ilein Bermudez is afkomstig uit Venezuela. Daar studeerde ze af, maar kon haar studie nog voortzetten in Münster. In Nederland doet zij haar opleiding voor docent aan het Koninklijk Conservatorium. Zij maakt deel uit van verschillende ensembles.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord, 023-5378625. Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk. Zie ook: www.mosterdzaadje.nl. (foto’s: aangeleverd)