RKVV Velsen opnieuw beste futsalploeg

Afgelopen zaterdag heeft RKVV Velsen zich in een zinderende finale opnieuw de sterkste futsalploeg van de regio getoond. Tijdens het Velser Futsal Kampioenschap in Sporthal IJmuiden Oost werd VVH Velserbroek in de slotfase van de verlenging met 3-2 verslagen. Het was een spannende finale waarin VVH tot tweemaal toe op voorsprong kwam, maar uiteindelijk in RKVV Velsen toch zijn meerdere moest erkennen.

Voor de plaatselijke voetballers is het geweldig om zich te mogen meten met clubs als Stormvogels, VSV en RKVV Velsen, maar het massaal opgekomen publiek was afgelopen zaterdag de grote winnaar. De All Stars met onder andere voormalig topvoetballers Richard Plug, Edwin Schiltmeijer, Rob Spronk en Marco Adema kregen de handen van het publiek menigmaal op elkaar. Een buitengewoon mooi doelpunt van All Star Rick Schotvanger deed de zaal ontploffen. Een aanloop welke een hard schot deed verwachten werd fenomenaal gepromoveerd tot stift. De vier veldspelers en de keeper hadden het toekijken.

De poule wedstrijden brachten nogal wat verrassingen. VSV, dat goed startte, zakte na de eerste twee goede wedstrijden terug en haalde uiteindelijk de halve finales niet. In de andere poule was het Waterloo dat verrassend lang zicht hield op de halve finales. Uiteindelijk kwam de ploeg uit Driehuis een punt te kort. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen Stormvogels en VV IJmuiden. VV IJmuiden was daarin de beste, maar hier waren wel 20 penalty’s voor nodig.

Tijdens de prijsuitreiking werd Tim Veldhuijzen van VVH Velserbroek bekroond tot Beste Keeper en Tim Groenewoud van RKVV Velsen tot Beste Speler. Maar liefst vier spelers werden gekroond tot topscorer: Angelo Beck en Henk Swier van RKVV Velsen, Mischa Plug van Stormvogels en Danny de Vendt van VV IJmuiden. Allen eindigden met 5 doelpunten op de eerste plaats. Naast een medaille mogen zij een bon inwisselen bij Sport2000 in IJmuiden.

Na de finale was het tijd voor een drankje en een dansje. DJ Bas liet weer eens zien ‘zijn publiek’ goed aan te voelen en samen met zanger Yanni Lemoine liet hij de kantine bijkans ontploffen.