RIGO Verffabriek sloopt deel panden

IJmuiden – RIGO Verffabriek is deze week gestart met de sloop van een aantal panden aan de Dokweg en de Kaplanstraat. De locatie waar de verffabriek zich sinds de jaren 80 bevindt is in de loop der jaren gegroeid tot een productiebedrijf in zes verschillende aan elkaar grenzende en in elkaar overlopende panden. De oudste panden zijn dringend aan vervanging worden gesloopt.

,,Het pand van de buren komt maar één keer te koop”, zullen de eigenaren van RIGO Verffabriek gedacht hebben ten tijde van de tweede generatie van het familiebedrijf. Zo kon de verffabriek in de jaren 90 van de vorige eeuw productiecapaciteit en laboratoriumcapaciteit uitbreiden op haar bestaande locatie. ..Inmiddels zijn we op deze plek gegroeid tot een kerngezond familiebedrijf”, vertelt Toon van Westerhoven. Hij is samen met zijn broer Machiel van Westerhoven directeur en eigenaar van RIGO Verffabriek.

,,Alleen niet al onze panden voldoen meer aan de huidige maatstaven van lekker werken in een fijne omgeving. Ook wat betreft duurzaamheid van de panden en energiehuishouding hebben we nog een boel te winnen.” Dat is de reden dat de broers besloten hebben een groot deel van de oude panden te slopen om plaats te maken voor een nieuwe fijne omgeving. In de tussentijd kan de productie van verf, lak en olie ‘gewoon’ doordraaien.

Het RIGO Verfcentrum aan de IJmuiderstraatweg blijft gewoon open voor al uw verf- en lakbenodigdheden. Ook voor service en advies omtrent al uw schilder- en vloerrenovatiewerkzaamheden kan men er gewoon terecht.

Op de foto:
Het bedrijfspand van RIGO Verffabriek aan Kaplanstraat, circa 1980. (Foto: aangeleverd)