Rennen en fietsen voor de KNRM

Op zaterdag 8 december gaat de tiende editie van de KNRM West Coast Challenge van start, een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om geld op te halen voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Er gaan zaterdag in totaal 81 deelnemers van start.

De West Coast Challenge is een eendaags run-bike-run evenement. De totale afstand bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand. Naast de hele West Coast Challenge van 130 kilometer voor duo’s, de halve Challenge van ongeveer 65 kilometer voor duo’s en de teamestafette van 130 kilometer voor twee duo’s, is er dit jaar een extra onderdeel toegevoegd. Ook enkele ultralopers doen de Challenge mee, zij rennen in hun eentje de 65 of 130 kilometer!

De wind zal zaterdag hard en niet echt gunstig zijn: windkracht 7 uit het westen. Dat betekent dat we ook dit jaar weer een zware editie voorgeschoteld krijgen. De hele Challenge start zaterdag om 04.30 bij het botenhuis van de KNRM in Hoek van Holland en de halve Challenge start om 11.00 uur bij Restaurant Sea You in Velsen-Noord. De finish is bij het KNRM botenhuis aan de Bevesierweg in Den Helder. Om 20.00 uur moeten alle deelnemers binnen zijn.

De West Coast Challenge is niet alleen een sportieve belevenis, maar ook een unieke manier om het werk van de KNRM – levens redden op het water – financieel te ondersteunen. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen en daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen via www.knrm.geef.nl.

Het Noordzeekanaal maakt dat de deelnemers aan de hele Challenge en de estafette door reddingboten van de KNRM overgezet. De ondersteuning op de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM.

Door de GPS-transponders is het ook voor de thuisblijvers leuk om de WCC te volgen en op gezette tijden op te duiken langs de route. De sporters zijn via een GPS-transponder op de fiets te volgen via de www.westcoastchallenge.nl. (foto: KNRM)