René Post met Amber Jewels terug in IJmuiden

Juwelier en goudsmid René Post is met zijn nieuwe zaak Amber Jewels weer helemaal terug in IJmuiden. Donderdag 28 augustus wordt de nieuwe winkel aan Lange Nieuwstraat 401 geopend.

Voor IJmuidenaar René Post voelt deze tweede juwelierswinkel als thuis komen. Na zijn opleiding als juwelier en goudsmid in Schoonhoven begon hij Xanadu aan het Marktplein. Na zeven jaar droeg hij de winkel over aan zijn zuster en begon hij zijn eigen juwelierswinkel René Post aan Breestraat 120. Enkele jaren geleden probeerde hij de zaak van Juwelier Strego in IJmuiden over te nemen. Dat lukte toen niet, wel begon hij in de tegenoverliggende kiosk met de inkoop van oud goud en dat breidde hij uit naar de verkoop van zilveren sieraden.

In de nieuwe winkel Amber Jewels, genoemd naar zijn dochter (zie foto) wil René een moderne, maar toch gezellige complete juwelierswinkel starten. ,,We verkopen er moderne en trendy sieraden, zoals in Ibiza style, maar ook de klassiekere vormen zijn er volop, zoals gouden en zilveren kinderkopjes en bedelarmbandjes. Bovendien zijn wij gespecialiseerd in trouwringen en diamanten sieraden waarvan wij een grote collectie bieden. En wij blijven bezig met de in- en verkoop van oud goud. Daarnaast zijn er natuurlijk veel horloges van allerlei merken. En heel belangrijk is dat wij zelf repareren. We kunnen dus veel service bieden op korte termijn. En zelfs is het mogelijk opdracht te geven om sieraden naar eigen idee te laten maken. Wat prijzen betreft hanteren wij zeer concurrerende prijzen en vanaf 10 euro kan men al een heel leuk sieraad vinden.’’

Er is de laatste twee maanden hard gewerkt aan de inrichting van de nieuwe winkel, die er zeer veelbelovend uitziet. Er is een bijzondere collectie sieraden ingekocht en ook worden gouden occasions verkocht. Vanaf donderdag 28 augustus is men van harte welkom om Amber Jewels van René Post in IJmuiden te komen bewonderen. ,,Hoewel het een hypermoderne winkel wordt, stellen wij ook prijs op ouderwetse gezelligheid. Dus is er alle tijd voor informatie, een praatje of een kopje koffie en is het prima als mensen binnen komen om rond te kijken. Er is straks voldoende te bewonderen.’’ En ook in de winkel aan de Breestraat blijft heel veel aantrekkelijks, want daar is het nu uitverkoop om ruimte te maken voor een nieuwe collectie. Zie ook www.amberjewels.nl en volg Amber Jewels René Post op Facebook, daarop vindt u de actuele openingsstunts.