Relaxed genieten op Santpoort Food Fest

Santpoort Food Fest. Zo heet het nieuwste evenement in het dorp waar altijd iets te doen is en altijd ruimte is voor iets nieuws.

Het wordt een culinair feest op zaterdag 10 juni op het dorpsplein in Santpoort-Noord, een soort mix van het populaire Santhappen van voorheen en een trendy food truck festival dat tegenwoordig zo in trek is.

Het Santpoort Food Fest is een initiatief van vier bevriende ondernemers. Met hun ondernemingen Wijnhuis ten Bilt, Primeurshop Bol en Café Bartje en een aantal bijzondere keukens op wielen willen zij de bezoekers in een relaxte setting laten genieten van gevarieerde hapjes en gerechten en een goed glas wijn of ander drankje.

De food trucks die de organisatoren tot nu toe hebben vastgelegd, hebben prikkelende namen als Renzo’s on Wheels, Butch en Dutch, Oesters & Zo en Kitchen Pirates. Zij bieden onder andere Italiaanse delicatessen, braadworsten van het beste Nederlands scharrelvlees, Zeeuwse en Franse kwaliteitsoesters en een rollende keuken waarin allerlei lekkernijen worden gebraden, gegrilld, gerookt en gebakken.

Speciaal voor deze gelegenheid presenteert ook Wijnhuis Ten Bilt zich op wielen. De truck SayKaas biedt iets anders dan de naam in eerste instantie doet vermoeden. Het is geen kaaswinkel, maar een ouderwets fotohokje in een authentieke VW-bus waarin iedereen zich kan laten vastleggen.

Naast het lekkere eten en drinken, zorgen DJ John Castenmiller en singer/songwriter Nando Koridon voor aangename (achtergrond)muziek. Het Santpoort Food festival 2017 is op zaterdag 10 juni van 17.00 uur tot 23.30 uur op het Broekbergenplein. De toegang is gratis.

Zie ook www.facebook.com/santpoortfoodfest.