Relaxed eten en drinken op het Santpoort Food Fest op 25 mei

Santpoort Inmiddels is het niet meer weg te denken in Santpoort-Noord: een culinair feest in het voorjaar op het dorpsplein. Zaterdag 25 mei is vanaf 17.00 uur de derde editie van Santpoort Food Fest: een mix van het populaire Santhappen van voorheen en een trendy food truck festival van tegenwoordig.

Het Santpoort Food Fest is een initiatief van vier bevriende ondernemers. Met hun ondernemingen Wijnhuis ten Bilt, Primeurshop Bol en café Bartje en een aantal foodtrucks willen zij de bezoekers in een relaxte setting laten genieten van gevarieerde hapjes en gerechten en een goed glas wijn, een lekker koud biertje of een ander drankje.

De trucks en ondernemers die de organisatoren tot nu toe hebben vastgelegd, prikkelen de smaakpapillen met namen als The Chefs on Wheels, Guto’s Pao de Queijo, The Rolling Rolls, Chefs on Wheels, Es Tante Tapas, Oesters & Zo en The Wine Truck.

Vanuit zijn spiksplinternieuwe foodtruck presenteert de bekende Braziliaanse chef Guto Souza uit Brazilië zijn Guto’s Pao de Queijo. Dit zijn versgebakken warme snacks, die zo kunnen worden gegeten en gevuld met pulled porc, gerookte zalm, miniburgers of truffel en ei ook fantastisch smaken. 

The Chefs on Wheels bereiden onder andere hotdogs van biologisch Beemsterland varkensvlees, loempia’s gevuld met eendenbout, kaaskroketjes met tomaat en bieslook en oosterse saté van Kippendij met seroendeng.

Rolling Roles serveert bijzondere, extreem lekkere ijsjes. Daarvoor wordt vloeibare ijsmix (op een ijskoude plaat uitgesmeerd. Zodra het ijs is bevroren, worden hiervan de mooiste ijsrolletjes in diverse smaken gemaakt en met een heerlijke topping geserveerd.

Wijnhuis Ten Bilt laat The Wine Truck met Nieuw-Zeelandse wijnen voorrijden en schenkt daarnaast vanuit zijn eigen truck Scroppino, diverse bubbles en andere heerlijke drankjes. Primeurshop Bol komt met seizoensgebonden gerechten.

En zo is er nog veel meer om van te genieten op het Santpoort Food Fest 2019 op zaterdag 25 mei van 17:00 tot 23:30 uur op het plein aan de Broekbergenlaan in Santpoort-Noord. De toegang is gratis. Zie voor het overzicht en meer informatie facebook.com/santpoortfoodfest. (foto: aangeleverd)