Reddingbootdag op KNRM-station IJmuiden

Op zaterdag 6 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties.

Ook KNRM-reddingstation IJmuiden aan de Haringkade 2 doet mee! Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Op deze dag bedanken de 1.300 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 6 mei alles uit de kast. Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur met weer een leuk programma: KNRM Lifeguards, IJmuider Reddingsbrigade, Zeekadetkorps IJmond, Jeugdbrandweer Velsen, Yachtclub Seaport Ymuiden, verkoop artikelen uit de Reddingwinkel, springkussen, schminkhoek, verkoop van hamburgers & vis, lezingen en live muziek. En het allermooiste: donateurs mogen, net als een echte redder, mee op de Nh1816, Koos van Messel en de Johanna Louisa.

Reddingbootdag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur. Het is voor de KNRM de gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over het vrijwillige en professionele reddingwerk van de KNRM mee te geven. En horen de mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen en zien jong en oud glunderen aan boord tijdens een vaartocht met de reddingboot.

Zie ook www.reddingbootdag.nl. (foto: Friso Huizinga)