Recordopbrengst voor KWF Kankerbestrijding in Velsen

Velsen – Van 4 tot en met 11 september was de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. In heel de gemeente gingen vele vrijwilligers langs de deuren. Ook kon via Facebook, via een QR-code en WhatsApp gedoneerd worden. Het heeft dit jaar gezorgd voor een recordopbrengst: 38.701 euro. De organisatie dankt alle Velsenaren die een donatie hebben gedaan.

Fred van Dam, voorzitter KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen, zegt: ,,Vergeleken met vorig jaar hebben we een stijging van 90% gerealiseerd. Natuurlijk is dat een licht vertekend beeld omdat we toen te maken hadden met corona.’’ Slechts eenmaal eerder was de jaarlijkse opbrengst van de afdeling Velsen nog hoger, maar dat kwam omdat er een bijzondere gift van negenduizend euro bovenop de reguliere collectegelden kwam. Collectecoördinator Kirsten Bouwens: ,,Ik ben heel trots op de grote club lieve vrijwilligers die zich weer heeft ingezet. In Velsen meer dan 350 mensen! Wijkhoofden, collectanten, ons bestuur. In Velsen-Noord is een mevrouw die volgend jaar voor de 25ste keer collecteert en zij is niet de enige die al zo lang meehelpt. Er zijn collectanten die een straat extra wilden doen, veel nieuwe collectanten die beloofd hebben volgend jaar weer te helpen. Echt super! Iedereen heeft zijn eigen verhaal, iedereen weet voor wie hij het doet. En samen komen we echt dichterbij. Er blijft helaas nog steeds veel geld nodig.’’

Volgend jaar weer

Elk jaar wordt begin september de collecteweek van KWF georganiseerd. Wil jij volgend jaar ook je steentje bijdragen? Als wijkhoofd? Of als collectant? Meld je aan via de collectecoördinator van Velsen (kirsten.bouwens@gmail.com). KWF. Tegen kanker. Voor het leven.

Op de foto:
Collectecoördinator Kirsten Bouwens met buurmeisje Ise, tevens een trouwe collectant. (Foto: aangeleverd)