Rabobank IJmond nieuwe partner van Tata Steel Chess

Rabobank IJmond wordt locatiepartner van het Tata Steel Chess Tournament. Tijdens de eerste week van het schaaktoernooi organiseert de Rabobank in samenwerking met het Tata Steel Chess Tournament verschillende evenementen in het Rabobank IJmond Stadion van Telstar, waaronder de schaaksimultaan voor de jeugd en evenementen voor medewerkers en relaties. De 81ste editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt van 11 tot en met 27 januari plaats in Wijk aan Zee.

,,Het Tata Steel Chess Tournament is het grootste schaaktoernooi van de wereld en staat bekend als het Wimbledon van het schaken”, aldus Jakob Klompien, directievoorzitter Rabobank IJmond. ,,Het schaaktoernooi zorgt voor verbinding en sluit goed aan bij onze visie om de IJmond op de kaart te zetten als regio waarin het prettig wonen, werken en recreëren is. In de week van 14 tot en met 20 januari gaan we het Rabobank IJmond Stadion veranderen in een echte schaaktempel, met onder meer een schaaktoernooi voor alle basisscholen uit de IJmond en een kennissessie over strategisch denken.”

,,Wij gebruiken het schaaktoernooi als verbindende factor in de IJmond en in de steden waar we met Tata Steel Chess On Tour komen”, aldus Myra Rooselaar, voorzitter van het Tata Steel Chess Tournament. ,,Rabobank IJmond past daarom goed bij ons en deze nieuwe samenwerking stelt ons in staat om de sociaal-maatschappelijke activiteiten rondom het Tata Steel Chess Tournament nog verder uit te bouwen.”

De jeugdsimultaan van het Tata Steel Chess Tournament vindt op woensdag 16 januari plaats in het Rabobank IJmond Stadion. Aanvang is 14.00 uur. Scholen die leerlingen willen aanmelden kunnen dat doen door een e-mail te sturen aan elske.hoving@tatasteeleurope.com.

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Tata Steel heeft diezelfde focus. Staal maken is een hightech proces met een cruciale rol voor innovatie.

De medewerkers van Tata Steel werken voortdurend aan het bedenken van slimme oplossingen om processen en producten verder te verbeteren. Dat is waardoor het staalbedrijf erin slaagt om topproducten te leveren aan zijn klanten, waarmee die zich in hun markten kunnen onderscheiden. Tegelijkertijd levert Tata Steel door product- en procesinnovaties een bijdrage aan het realiseren van een duurzame samenleving.

Zie ook www.tatasteelchess.com. (foto: Ed Geels)