Puk met honderden motorrijders naar Malieveld als protest tegen pesten

IJmuiden – Vorig jaar liet de toen 16-jarige scholiere Puk (*) zich door zo’n duizend motorrijders begeleiden naar het eindfeest van haar middelbare school. Ze was jarenlang het slachtoffer van pestgedrag en zorgde er met deze stunt voor dat de pesters het nakijken hadden. In het afgelopen jaar heeft Puk niet stilgezeten, ze blijft zoeken naar mogelijkheden om pestgedrag de wereld uit te helpen. Zondagmiddag reed ze met honderden motorrijders naar het Malieveld in Den Haag. Opnieuw haalde ze hiermee de landelijke media.

Het vertrek van de groep motorrijders vanaf de Middenhavenstraat in IJmuiden. (Video: Bos Media Services)

Deze video toont het vertrek van de groep motorrijders, met Puk voorop als bijrijder op een trike. Via de A9 ging de groep eerst naar Alkmaar, zodat een groep motorrijders uit de noordelijke helft van de provincie onderweg kon aanhaken. Daarna ging het richting Den Haag. Lees donderdag in de Jutter | Hofgeest het uitgebreide artikel, waarin Puk haar verdere plannen toelicht en waarin ook duidelijk wordt waarom in het filmpje twee kerstmannen te zien zijn. (Foto: Erik Baalbergen)

(*) Puk is niet haar echte naam. Uit privacyoverwegingen koos ze er vorig jaar voor om deze naam als pseudoniem te gebruiken.