Primeur: Santa Run op de Lange Nieuwstraat

Op zaterdag 17 december kleurt IJmuiden rood als er een paar honderd kerstmannen meedoen met de eerste Kennemerland Santa Run. Deze fun run wordt georganiseerd door vijf lokale Rotaryclubs. De opbrengst gaat naar Inloophuis Kennemerland.

De Kennemerland Santa Run is een sponsorloop waar iedereen aan mee kan doen. De organisatie nodigt nadrukkelijk teams van scholen, bedrijven, sportverenigingen en vriendenclubs uit om zich in te schrijven. Alle deelnemers ontvangen een kerstmanpak en –muts en leggen een parcours af van ongeveer drie kilometer. Start en finish zijn op Plein 1945 in IJmuiden. Het startschot klinkt om 15.30 uur.

De netto opbrengst van de Kennemerland Santa Run gaat naar het Inloophuis Kennemerland, een vrijwilligersorganisatie die werkt zonder overheidssteun. Het Inloophuis is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker. Ruim één op de drie Nederlanders krijgt in de loop van zijn leven te maken met kanker. Deze ziekte kan het leven van de patiënt en diens omgeving volledig op zijn kop zetten. Naast activiteiten en praktische informatie biedt het Inloophuis ook ruimte voor het delen van ervaringen en gevoelens.

In 2008 vond de eerste Rotary Santa Run plaats in Gorinchem. Sindsdien hebben zich steeds meer plaatsen bij dit initiatief aangesloten. De Rotaryclubs van Velsen, Beverwijk, IJmond, Santpoort en Santpoort-Brederode nemen de gehele organisatie van dit evenement voor hun rekening. Hun ambitie is om tenminste driehonderd kerstmannen op de been te brengen.

Inschrijven kan via www.kennemerland.rotarysantarun.nl. (foto: Michel van Bergen)