IJmuider Reddingsbrigade waarschuwt voor koud water

Positief jaar voor IJmuider Reddingsbrigade

IJmuider Reddingsbrigade kijkt terug op een positief jaar met veel opleidingen, goede inzet van vrijwilligers en veel samenwerkingen.

In totaal hebben de vrijwilligers van IJRB de reddingspost 115 dagen (951,5 uur) geopend voor (preventieve) bewakingen op en nabij het strand van IJmuiden. Zij hebben daarmee gezamenlijk 9599 manuren gemaakt.

Er is in totaal 580 keer hulp verleend. Daarvan waren er 11 uit levensbedreigende situaties. 60 keer is er met de ambulancedienst samengewerkt, 32 keer met de politie, 22 keer met de KNRM, 14 keer met de dierenambulance en 13 keer met de brandweer.

De meeste hulpverleningen zijn tijdens de aanwezigheid van de lifeguards gedaan, maar daarnaast is de alarmploeg 57 keer gealarmeerd voor hulpverleningen buiten openingsuren. Bovendien zijn er dit jaar 181 opleidingsmomenten geweest, waar in totaal 3009,5 manuren in gestoken zijn.

In het zwembad worden sinds september ook alle werkuren van de instructeurs nauwkeurig bijgehouden. Gemiddeld zijn er op vrijdagavond 25 instructeurs aanwezig en worden er 45 manuren gemaakt.

De IJRB is ontzettend trots op al haar vrijwilligers en bedankt hen dan ook voor hun inzet in 2016.