Plein 1945 als podium voor jong talent

Ook dit jaar biedt Velsen haar talentvolle middelbare scholieren een bijzonder podium. Waar voorheen met voorrondes en battles werd beslist wie er tijdens het Visgala in de Stadsschouwburg Velsen mocht optreden, wordt het dit jaar helemaal anders aangepakt.

De jonge artiesten treden met ‘Verse vis’ op donderdag 15 maart letterlijk naar buiten en betrekken zo het gehele IJmuidense publiek bij hun act.

Er is geen sprake meer van competitie en daardoor ruimte voor maar liefst 27 ‘pop-up performances’. Kom tijdens koopavond op donderdag 15 maart naar de winkels rondom Plein 1945 en laat je verrassen. De toegang is gratis!

In drie verschillende categorieën doen leerlingen van het Gymnasium Felisenum, het Ichtus Lyceum en de Duin en Kruidberg mavo mee. Iedere school presenteert haar toptalent in Mode, Film en Performance (rap/dans/muziek/theater). Tijdens koopavond zijn de verschillende acts tussen 19.00 en 21.00 uur te bewonderen voor jong en oud.

Voorafgaand aan ‘Verse vis’ krijgen de talenten diverse workshops aangeboden door Kunstencentrum Velsen om hun performance aan te scherpen tot een absolute top-act. Het thema dat alle deelnemers met elkaar verbindt is ‘transitie’. Je kunt je voorstellen dat dat breed interpretabel is.

Ben jij nieuwsgierig naar het resultaat? Zorg dan dat je aanwezig bent in de buurt van Plein 1945. (Beeld: VeerlesIllustraties)