Peutervoorstelling in Schouwburgfoyer

Velsen – Met de serie ‘Klein maar fijn’ startte de Stadsschouwburg Velsen dit seizoen een reeks peutervoorstellingen die niet in de grote theaterzaal werden gepland maar in de theaterfoyer. 

Op zondag 19 mei het de beurt aan het the0aterjuweeltje voor 2+: ‘Kluizelaar’. 

‘Kluizelaar’ is een succesnummer in het peutertheater-circuit en is inmiddels bezig om ook internationaal door te breken. Dat gaat lukken omdat de voorstelling van mimespeler/danser Toon Kuijpers nagenoeg tekstloos is en helemaal leunt op de sterke beelden en bewegingen.

In de voorstelling draait alles om een grote houten kubus die midden op de speelvloer staat. De  kubus heeft verrassingen. Deurtjes gaan open en dicht, lampjes aan en uit. In de kubus houdt een vreemd mannetje het publiek voor de gek. Het is een eenvoudig en beproefd concept voor voorstellingen voor jonge kinderen: een doos die beweegt en waarmee van alles gebeurt. De naam voor de man-in-doos werd geleend van Annie Schmidt die daarmee een mannetje beschrijft dat het lekker knus in zijn huisje heeft. Vanuit zijn huisje weet de kluizelaar met al zijn attributen de zaal behoorlijk op z’n kop te zetten! De theaterkrant omschreef ‘Kluizelaar’ als een “heerlijk theatraal kleinood” waar peuters zich helemaal in kunnen verliezen. 

Aanvang 11.00 uur, entree 8 euro. (foto: aangeleverd)