Overvaller snackbar gepakt door omstanders

Een 46-jarige IJmuidenaar kon zaterdagavond maar kort genieten van het geld dat hij had buitgemaakt bij een overval op een snackbar aan de Kennemerlaan. Hij werd vrijwel direct aangehouden door omstanders.

Omstreeks 19.50 uur kwam een man de snackbar binnen. Hij droeg een bivakmuts en bedreigde het personeel met een mes. De dader ging er vandoor met het geld uit de kassa.

Op zijn weg naar buiten kwamen juist twee mannen aanlopen die op weg waren naar de snackbar. Toen een personeelslid naar hen riep dat hij was overvallen, grepen de mannen de verdachte, die juist op dat moment op de fiets probeerde om er vandoor te gaan.

De verdachte werd van zijn fiets getrokken, naar de grond gewerkt en in bedwang gehouden tot de politie ter plaatse was. Hij had een plastic tas bij zich waarin het geld en het mes zaten. De man is in verzekering gesteld.

De politie is op zoek naar getuigen. Het gaat daarbij met name om klanten van de snackbar die daar tussen 19.15 en 19.45 uur geweest zijn en om een jongeman die bij de aanhouding door de omstanders is geweest en mogelijk het mes van de overvaller heeft aangeraakt. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (foto: Michel van Bergen)