Oudste vereniging van Velsen is springlevend

De oudste vereniging van Velsen, handboogschietvereniging Vooruitgang Zij Ons Streven, bestaat 125 jaar.

Het jubileumjaar wordt op zondag 6 november door sportwethouder Baerveldt geopend, die speciaal daarvoor een clinic boogschieten heeft gevolgd. Ook zal buurvereniging Soli acte de presence geven bij de opening.

Ondanks de hoge leeftijd is de vereniging nog springlevend.  Door de toenemende populariteit van het boogschieten is er inmiddels een wachtlijst voor belangstellenden die aan een startercursus willen beginnen. ‘VZOS, dat zijn wij’ is de slogan die de vereniging dit jaar zal voeren. De festiviteiten worden over het gehele jubileumjaar uitgespreid. Er worden bijzondere wedstrijden georganiseerd, onder andere Darts & Shoot en Blacklightschieten.

VZOS heeft een enthousiast en actief ledenbestand van ongeveer 125 schutters. Handboogschieten is een sport die van jong tot oud beoefend kan worden. De vereniging heeft leden van 12 tot 82 jaar, die regelmatig een pijltje komen schieten al dan niet in wedstrijdverband. Belangstelling? Loop eens binnen op één van de schietavonden(woensdag en vrijdag) of op zondagochtend. Zie ook www.hbsvzos.nl.