Open dag bij ‘Bosje van Broekens’

Afgelopen zondag was het ‘Bosje van Broekens’ weer eens opengesteld voor belangstellenden. Maar waar vind ik dat bosje, zullen veel Velsenaren zich ongetwijfeld afvragen.

Het ligt in Driehuis aan de Waterlandweg, vlak voordat de weg overgaat in een fietspad. Het Bosje van Broekens is een klein restant van het binnenhuisduin dat hier vroeger stond en dat tot 2005 toebehoorde aan Lieneke Broekens-Verwer en haar broer Maarten Verwer, achter hun huis aan de Driehuizerkerkweg 27.

Om de toekomst van dit bosje veilig te stellen hebben zij in 2005 het eigendom overgedragen aan Landschap Noord-Holland. Echter, omdat het terrein te klein en te kwetsbaar is, wordt het niet opengesteld voor publiek.

Het is een stukje bos met veel natuur waar vooral veel stinsenplanten groeien zoals daslook en boshyacinth. Rondom het gebied is een takkenril gemaakt waarin allerlei vogels broeden maar door de hoogte hiervan is het niet mogelijk om, als wandelaar, even een blik te werpen op dit bijzondere stukje natuur.

Eén van de vrijwilligers vertelde nog wel dat er overwegingen zijn om een soort van kijkscherm in de takkenril te maken. (foto: Joop Waijenberg)