Open dag aan boord van de Zaandam

IJmuiden – Op zaterdag 30 maart organiseert het Zeekadetkorps een Open Dag. Met name voor de jeugd vanaf 10 jaar – met of zonder hun ouders of verzorgers –  is deze dag interessant en vooral leerzaam. Aan boord van het schip (waarop jaarlijks Sinterklaas in IJmuiden arriveert) kunnen kinderen deelnemen aan verschillende maritieme activiteiten. Zo kunnen zij onder leiding en toezicht van deskundige kaderleden een stukje varen met een kleiner schip van het korps en aan boord van de Zaandam knopen leren leggen of bijvoorbeeld sleutelhangers leren maken. 

Ook worden zij op educatieve wijze bekend gemaakt met de techniek aan boord van het schip of kennisnemen van het veilig werken met elektriciteit.

Het Zeekadetkorps IJmond hoopt hiermee de jeugd enthousiast te maken voor een mogelijk lidmaatschap van het Zeekadetkorps, dat wekelijks aan boord van de Zaandam bijeenkomsten voor haar leden, de zeekadetten, organiseert. 

De Open Dag vindt plaats aan boord van de Zaandam. Het schip ligt op 30 maart vanaf 12.00 uur afgemeerd aan de Loswal (Steigerweg) in IJmuiden; de locatie waar jaarlijks Sinterklaas aankomt. 

De Open Dag eindigt omstreeks 16.30 uur.  Parkeren van auto’s kan op een afgeschermd deel van de Loswal en natuurlijk is er plaats genoeg voor fietsen. (Foto: aangeleverd)