Op de fiets met Het Meisje van Velsen

Stadsschouwburg Velsen viert haar 75ste verjaardag op feestelijke wijze. Een van de grootste attracties is het speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde theaterspektakel Het Meisje van Velsen, waarin op humoristische en verrassende wijze een toer door de historie van Velsen wordt gemaakt.

Zaterdag kreeg een groep enthousiaste fietsers alvast een smakelijk voorproefje van de voorstelling dankzij de fietstocht van Het Meisje van Velsen, die voerde langs opmerkelijke en smakelijke locaties in Velsen. Marketingmedewerkster Suzanne van der Hoeven had deze dag de hoofdrol te pakken. En al is zij dan volgens eigen zeggen geen Meisje van Velsen, de rol als gids lag haar prima.

De fietstocht voerde langs bijzondere hoogtepunten, zoals het geboortehuis van Cornelis Vreeswijk, Plein 1945, Witte Theater, Kop van de Haven, Hotel Augusta, Duin en Kruidberg, restaurant Boschbeek, molen De Zandhaas en het Pieter Vermeulen Museum. Er werd gestart en geëindigd bij Stadsschouwburg Velsen waar de deelnemers een bijzonder kijkje in het theater kregen. Bij elke tussenstop was er wel een leuk verhaal, gelinkt aan de musical Het Meisje van Velsen. Personages die je in de voorstelling tegenkomt zijn bijvoorbeeld keizerin Sisi, toneelmeester Alex van Warmerdam, verzetsstrijdster Hannie Schaft en schoolmeester Pieter Vermeulen.

Wie op pad is krijgt uiteraard trek in iets lekkers. Tijdens de fietstocht werden de deelnemers getrakteerd op Lekkernijen van Velsen, van deelnemers die iets bijzonders presenteren voor het jubileum van Stadsschouwburg Velsen. Zo was er bij Grandcafé Kruiten (genoemd naar de laatste stationschef van IJmuiden) een kopje koffie of thee met een heerlijk advocaatje met slagroom en was er bij Slijterij & Wijnhuis Zeewijck een opwarmertje in de vorm van Velsense likeuren of bieren. Het Sluisje was zeer populair maar ook het Velsense bockbiertje verleidde de fietsers tot niet alleen gratis proeven, maar ook kopen. Ook bij brasserie DenK werden de fietsers gastvrij ontvangen. Hier was grote waardering voor de clubsandwich van Het Meisje van Velsen.

De fietstocht Het Meisje van Velsen is zaterdag 18 oktober nog te reserveren als tocht met gids, start 10.00 uur bij Stadsschouwburg Velsen, deelname 15 euro, inclusief lunch en koffie. De fietstocht is alleen in combinatie met de entree voor de voorstelling Het Meisje van Velsen telefonisch te reserveren via 0255-515789. Wie de tocht op eigen gelegenheid wil fietsen kan de route downloaden van de site www.stadsschouwburgvelsen.nl/fietstocht. Op de site zijn ook alle bijzonderheden te vinden, plus alle locaties waar Lekkernijen van Velsen te vinden zijn. En van 21 tot en met 26 oktober kan men genieten van de musical Het Meisje van Velsen, een aanrader.