Ontmoetingscentrum Zeestroom heet iedereen van harte welkom

IJmuidenOntmoetingscentrum Zeestroom op Zeewijkplein 262 is een plek in de wijk waar kwetsbare ouderen (waaronder mensen met een haperend brein) elkaar ontmoeten. De deuren van het ontmoetingscentrum staan altijd open voor iedereen die benieuwd is hoe het daar is.

Bij Ontmoetingscentrum Zeestroom doet iedereen mee. Met elkaar bedenken ze bijvoorbeeld wat ze op een dag gaan doen. Er hoeft niets en bijna alles kan. ,,Je kunt er jezelf zijn’’, aldus  programmacoördinator Annemiek Denneman-de Jeu. ,,Het is een plek waar je waardevol bent om wie je bent en waar je iets voor een ander kunt betekenen, waar veel gelachen wordt en waar we dol zijn op verhalen. Daarnaast staat bewegen en ‘het in beweging zijn’ hoog in het vaandel. Wij kijken vooral naar wat je nog wél kunt!’’

Zeestroom is op werkdagen geopend en er worden veel activiteiten ondernomen; zoals bijvoorbeeld gymmen, wandelen, herinneringen ophalen, boodschappen doen en koken, Tai Chi, jeu de boules, zwemmen, spelletjes en creatief bezig zijn. Iedereen die benieuwd is hoe het is wordt uitgenodigd eens binnen te lopen op Zeewijkplein 262. 

Annemiek: ,,Daarnaast hebben we elke dinsdag een speciaal programma voor mensen met een haperend brein die genieten van buiten zijn en graag en goed kunnen wandelen. “De opstappers” is een club mensen die, na een kop koffie, een leuke activiteit onderneemt met elkaar welke gecombineerd wordt met een goed gesprek. We verzamelen wekelijks om 10.30 uur in sportcafé Nol in sporthal Zeewijk.’’

Ontmoetingscentrum Zeestroom is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is Zeewijkplein 262 in IJmuiden. Voor meer informatie kan men contact opnemen met “OC De Zeestroom” op nummer 023-8910503 of mailen naar oc.zeestroom@zorgbalans.nl. Annemiek: ,,De koffie staat altijd klaar!’’ (foto: aangeleverd)