Ode aan Telstar-icoon Jomanda

Wie Telstar zegt, zegt Jomanda. Het inmiddels 75-jarige Telstar-icoon is onlosmakelijk verbonden aan de club, maar hij zal zijn acties tijdens de thuiswedstrijden in het Telstar stadion gedeeltelijk neerleggen.

De 63ste minuut is voor de bezoekers van de thuiswedstrijden een bekende minuut. Juist in deze minuut, verwijzend naar het oprichtingsjaar van Telstar, rent Jomanda al ruim 11 jaar langs de Oost-tribune met zijn Telstarvlag hoog in de stok gehesen. Inmiddels heeft hij elke thuiswedstrijd een grote groep kinderen die hem vergezellen tijdens deze trip langs de Oost-tribune. Maar ook bij Jomanda beginnen de jaren te tellen. Nu hij de respectabele leeftijd van 75 heeft bereikt is daar de tijd gekomen de activiteiten wat aan te passen. Jomanda heeft besloten meer tijd te schenken aan zijn toeterritueel, het luchtgitaar spelen en het aanmoedigen van de Witte Leeuwen.

Vanzelfsprekend kan Telstar het afsluiten van een tijdperk rond de 63ste minuut niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De wedstrijd Telstar-Jong FC Twente op vrijdag 19 september staat dan ook compleet in het teken van Jomanda. ,,Het is voor ons fantastisch om op deze wijze afscheid te nemen van een deel van de activiteiten van Peter, alias Jomanda’’, aldus commercieel directeur Steef Hammerstein van  Telstar. ,,Wij zijn dan ook erg blij dat we gewoon van Jomanda mogen blijven genieten tijdens de thuiswedstrijden, maar de 63ste minuut zullen wij absoluut gaan missen. Wij hopen dan ook dat er snel een nieuwe generatie opstaat die de plaats van Jomanda in wil vullen. Anderzijds zijn er genoeg andere dingen die Jomanda zal blijven doen waardoor hij nog altijd zijn stempel zal drukken op de club.’’

De spelers van Telstar zullen op het shirt een verwijzing dragen naar de populaire vlaggenist. Daarnaast zal de muziek rondom de wedstrijd op positieve wijze worden aangepast met een rock-’n-roll-tint. Hammerstein: ,,Wij roepen iedereen op om Jomanda een fantastisch afscheid te nemen, en hoe kan dat beter dan met een volle oosttribune?’’ Kaarten zijn verkrijgbaar bij het stadion en op de avond van de wedstrijd vanaf 19.00 uur bij de kassa’s op het voorplein.