Noordzeevis uit IJmuiden van start

De nieuwe Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden heeft zichzelf dinsdagavond gepresenteerd. De stichting gaat zich inzetten voor waardering van IJmuidense vis in de regio. Een eerste wapenfeit was de presentatie van het boek ‘Noordzeevis uit IJmuiden’.

De afgelopen maanden hebben tientallen belanghebbenden en belangstellenden uit de IJmuidense vissector overlegd hoe in IJmuiden aangelande verse vis beter op de (menu-) kaart kan worden gezet. Hun inspanningen hebben geresulteerd in de Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden, die de promotie van IJmuidense vis op zich gaat nemen. 

Inmiddels is een stichtingsbestuur opgericht met Tim van Zeben (vishandel Mercuur) als voorzitter en Rick Tel (van de gelijknamige vishandel), Agnes Leewis (Nederlands Visbureau), vishandelaar Nico Waasdorp en Martijn van der Schaaf van Rabobank IJmond als overige bestuursleden. Zij worden ondersteund door de gemeente Velsen en Zeehaven IJmuiden NV. Zij stellen zich tot doel om samen met enthousiaste ondernemers en partners (het verhaal van) Noordzeevis uit IJmuiden met passie uit te dragen in de regio.

Een eerste wapenfeit is de totstandkoming van het boek ‘Noordzeevis uit IJmuiden: een boek vol verhalen en recepten’. Het boekwerk bestaat uit verhalen die momenteel in een serie in IJmuider Courant krant verschijnen, aangevuld door extra hoofdstukken en de lekkerste recepten. 

‘Noordzeevis uit IJmuiden’ is verkrijgbaar bij de erkende boekhandel. Het boek telt 80 pagina’s met veel foto’s en een harde kaft. ISBN: 978-90-822070-1-9. Prijs in de boekhandel is 19,90 euro. Zie ook www.noordzeevisuit-ijmuiden.nl. (foto: Reinder Weidijk)