Nils Duurkoop fietst in Tanzania voor Amref

Begin oktober gaat Nils Duurkoop (36) samen met nog 105 andere deelnemers 400 kilometer en 4.000 hoogtemeters fietsen in Tanzania. De zes dagen durende Africa Classic wordt verreden rondom de voet van de Kilimanjaro.

Naast de uitdaging en de geweldige ervaring wordt de fietstocht mede georganiseerd om sponsorgeld op te halen voor Amref Flying Doctors. Dit is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud van gezondheid en voorkomen van ziekte in Afrika.

Om dit avontuur conditioneel aan te kunnen wordt er door Nils nu al flink getraind op zijn nieuw aangeschafte mountainbike. Sinds zijn inschrijving voor deze fietstocht fietst Nils één tot twee keer per week vanuit IJmuiden naar zijn werk in Aalsmeer.

De afstand naar zijn werk (30 km enkele reis) en het vroege opstaan weerhielden hem er eerder van om de fiets te pakken. Nu is hij meer dan ooit gemotiveerd om fietsend naar Aalsmeer te gaan. Daarnaast traint hij elke woensdagavond mee bij de MTB-club in Spaarnwoude.

Buiten deze noodzakelijke wekelijkse fietstrainingen om de conditie op pijl te krijgen, is het ook nog een hele uitdaging om voldoende sponsors te werven. Om mee te mogen doen met de Africa Classic dient iedere deelnemer namelijk een sponsorbedrag van tenminste 5.000 euro op te halen voor Amref Flying Doctors. Dit sponsorbedrag is als het ware de ’ticket’ voor deelname.

Meer weten over de Africa Classic of Amref direct sponsoren via de fietstocht van Nils? Kijk dan op www.africaclassic.nl/nils-duurkoop.