Nieuwe getuigen melden zich na oproep

De getuigenoproep die de politie vorige week deed naar aanleiding van de brandstichting in de voormalige sportschool aan de Zeeweg heeft een aantal nieuwe getuigen opgeleverd. Dat laat de politie weten.

Bij de brand die op maandag 18 april rond 01.50 uur uitbrak raakte chef-kok Sidney van Leeuwen van het naastgelegen Grand Café La Belle zwaargewond. Hij ligt met ernstige brandwonden in het ziekenhuis en wordt kunstmatig in slaap gehouden.

Omwonenden hebben aan deze krant laten weten dat zij één of meerdere personen hebben zien wegrennen in de richting van de Lorentzstraat, maar de politie kan dit nog niet bevestigen. ,,De recherche is druk bezig om alle getuigenverklaringen in kaart te brengen’’, aldus woordvoerder Roderick de Veen. ,,Het zijn er heel wat, dus dat neemt tijd in beslag.’’

De politie blijft op zoek naar nieuwe getuigen. ,,We hebben het idee nog niet met iedereen gesproken te hebben. Mensen die voorafgaand aan of tijdens de brand in de buurt waren en nog niet met de politie hebben gesproken worden dringend verzocht zich te melden via 0900-8844”, aldus De Veen. (foto: Friso Huizinga)