Negentiende editie Hofstede Biljarttoernooi

In januari wordt voor de negentiende keer het Hofstede Biljarttoernooi gehouden. Er zal worden gespeeld in twee poules in de speelsoort libre. Het toernooi wordt verspeeld door zes bezoekende verenigingen aangevuld met twee Hofstede-teams. Er zal op vijf zaterdagen en vier maandagochtenden worden gespeeld. De bezoekende biljartverenigingen zijn de Biljartclubs: Velserbroek (uit Velserbroek), het Terras ( uit Santpoort-Noord ), Dukdalf, Watertoren, Heerenduinen en Visserhuis, de laatste vier komen allen uit IJmuiden.

De speeldata van de poulewedstrijden op zaterdag zijn 5, 12, 19 en 26 januari en die op maandagmorgen 7, 14, 21 en 28 januari. De finales zullen op 2 februari worden gespeeld.

Op zaterdag 5 januari zullen de teams van Hofstede A en Dukdalf het toernooi openen. ‘s Middags speelt het Terras tegen Hofstede B. Op maandagochtend 7 januari ontmoeten de teams van het Visserhuis en Heerenduinen elkaar.

Gestreden wordt om twee bekers: een wisselbeker voor het winnende team en een jaarlijks toe te kennen trofee voor de beste speler van het toernooi. Deze trofee heeft men de Johan Helder trofee genoemd als herinnering aan de oud-wedstrijdleider en mede-initiator van het biljarttoernooi.

Alle ochtendwedstrijden beginnen om 9.00 uur en ’s middags wordt om 13.00 uur gestart. Plaats van handeling: Wijksteunpunt De Hofstede van de Stichting Welzijn Velsen. Het adres is Aletta Jacobsstraat 227 in Velserbroek.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. (Foto: aangeleverd)